Locatie

Pensiunea Vila Veche se afla situata in orasul Hateg, intr-o zona centrala, dar linistita.

Pensiunea este compusa din doua corpuri separate.

Corpul vechi (Vila 1 camerele 1-8) dispune de un apartament, 6 camere duble si o camera tripla; camerele au balcon, baie proprie cu dus, aer conditionat, TV, internet wireless, sunt spatioase si luminoase.

Corpul nou (Vila 2 camerele 10-16; 20-26) este amplasat in curte si dispune de 4 camere duble twin, 6 camere duble cu pat matrimonial si 4 camere large double, cu pat matrimonial. Camerele sunt dotate cu televizor, baie proprie cu dus, aer conditionat, sunt bine izolate termic si fonic, fiind situate intr-o zona foarte linistita, respecta principiile unui ecoturism durabil, avand certificare Eco Turism.

Pensiunea dispune de :

– curte interioara

– piscina, (Pentru turistii cazati la pensiune, accesul la piscina este gratuit, dimensiuni piscina 8x4m)

– terasa acoperita, 50 locuri

– parcare proprie, gratuita, in limita a 20 de locuri

– restaurant, 52 locuri

– sala de evenimente, 130 locuri

– sala conferinte, 130 locuri

– crama, 40 locuri (disponibila doar pentru evenimente organizate)

– cafenea, 15 locuri

In apropiere se afla Parcul National Retezat si  multe alte atractii. Tara Hategului este foarte generoasa in ceea ce priveste punctele de vizitat. In pagina Locuri de vizitat  aveti o colectie de monumente si locuri speciale si definitorii pentru Tara Hategului.Pe o intindere relativ restransa, Tara Hategului are una dintre cele mai mari densitati a locurilor cu pregnanta semnificatie  istorica si culturala, insiruite pe durata a doua milenii. .Tarii Hategului i s-a atribuit titlul de Geopark al Dinozaurilor pentru exceptionala valoare a mostenirii geologice si contributia la dezvoltarea durabila a teritoriului.

Capitala acestui tinut frumos, aflat in inima Ardealui si strajuit de munti (Retezat, Sureanu, Poiana Rusca), orasul Hateg este punctul de pornire catre dinozauri, castele, biserici,munti si zimbri.

Citate despre Tara Hategului

Probabil ca nu exista in Romania un perimetru asa de restrans care sa concentreze atat de multe lucruri de vazut si admirat.(Adrian Andrei Rusu)

Dintre toate regiunile locuite astazi de romani la nord de Dunare, Banatul si Oltenia, cu prelungirea lor cea comuna in afara Hategului, sunt singurele care reprezinta o continuitate neantrerupta geografico-istorica a neamului romanesc-un cuib de unde se romanizau treptat asezarile spre apus, spre crivatului si spre rasarit, ba indirect si cele de peste Dunare, cuibul mereu descurcandu-si prinosul, dar ramanand totdeauna plin.(Bogdan Petriceicu Hasdeu)

 

Comments are closed.